Al 19.304 ploegen ingeschreven

In dit reglement vind je o.a. informatie over ploegsamenstelling, puntenverdeling en prijzen.
Bij deelname aan de Gouden 11 gaat u akkoord met het reglement en de hierin vermelde voorwaarden.

Wedstrijdreglement

Deadlines inschrijvingen (Speeldag 1)

Om deel te nemen vanaf de eerste speeldag, speeldag 6 van de Jupiler Pro League, de eerste speeldag tellend voor het eindklassement van De Gouden 11 en het winnen van prijzen, moeten ploegen via de site ingeschreven zijn voor 8 september 2017 - 20u15. Alle ploegen dienen tijdig betaald te worden. Ploegen die na deze deadline worden ingeschreven, scoren geen punten voor deze speeldag. De eerste 5 speeldagen van Jupiler Pro League kan je gebruiken om het spel te leren kennen, je voorbereidingen te treffen, spelers te scouten, ploegen in te schrijven en wijzigingen door te voeren. Er kunnen dan nog geen prijzen worden gewonnen (enkel gratis teams) en na afloop van speeldag 5 van de Jupiler Pro League worden de punten terug op 0 gezet.

Een ploeg is pas geldig wanneer wij de betaling effectief hebben ontvangen.

Schrijf een nieuwe ploeg in

Betalingen

Deelname aan de Gouden 11 bedraagt voor 1 ploeg € 7, voor 2 ploegen € 14, voor 3 ploegen € 21, voor 4 ploegen € 28 enz. Het aantal ploegen per persoon is ongelimiteerd.

Ploegen kunnen online betaald worden via Eurocard, Mastercard, Visa, KBC of Belfius. Ploegen kunnen ook betaald worden via overschrijving. Indien u voor 'overschrijving' kiest, krijgt u van ons een bericht en een email met daarin de nodige informatie om de betaling uit te voeren. Bij online betaling zijn uw ploegen onmiddellijk actief. Bij overschrijving zullen uw ploeg(en) pas ingeschreven zijn als we de betaling hebben ontvangen en daar gaat afhankelijk per bank enige tijd over, met dus het risico dat laattijdige ploegen niet voor de eerstvolgende deadline kunnen meespelen. Daarom raden we aan om de betaling via overschrijving ruim op voorhand te doen. Ploegen kunnen immers nog worden aangepast voor de deadline waarvoor ze werden ingeschreven.

Promotiecodes kunnen recht geven op 1 gratis ploeg ter waarde van 7 euro of op een bepaald kortingsbedrag voor 1 ploeg. Deze code kan u geven na het opmaken van uw ploeg(en) en wordt dan met het tegoed verrekend. Om misbruik tegen te gaan wordt het aantal gratis codes per deelnemer beperkt tot 5.

Onjuiste, onvolledige, frauduleuze of onbetaalde deelnames worden niet aanvaard. De Gouden 11 heeft het recht deze deelnames te weigeren en/of verwijderen. De beslissing van De Gouden 11 is finaal.

Wanneer de 1+1-actie geactiveerd wordt, geniet je enkel van deze actie wanneer je 2 teams samen inschrijft. Het is dus niet mogelijk om 1 team in te schrijven en te betalen en vervolgens een 2e team gratis in te schrijven!

Ploegnamen

De Gouden 11 behoudt zich het recht om ongepaste of onbehoorlijke ploegnamen te wijzigen.

Speeldagen

De Gouden 11 bestaat uit 34 speeldagen die meetellen voor het algemeen klassement en waarbij er prijzen te winnen vallen. Deze omvatten speeldag 6 t.e.m. speeldag 30 van de reguliere competitie (Jupiler Pro League) aangevuld met de play-offs die opgedeeld worden in 9 speeldagen. De eerste 5 speeldagen van de Jupiler Pro League (start 28 juli 2017) kan u al meedraaien in De Gouden 11. Er zijn dan echter nog geen prijzen te winnen, enkel gratis ploegen. De 3 beste teams na speeldag 5 krijgen een duoticket voor België - Cyprus. Na speeldag 5 worden alle punten terug op 0 gezet en kan er voor de prijzen en de klassementen gespeeld worden vanaf speeldag 6 van de Jupiler Pro League - weekend van 8-10 september 2017.

Speeldagen Play Offs

speeldag 31: 30/3: Speeldag 1-PO1/Speeldag 1-PO2
speeldag 32: 6/4: Speeldag 2-PO1/Speeldag 2-PO2
speeldag 33: 13/4: Speeldag 3+4-PO1/Speeldag 3+4/PO2
speeldag 34: 20/4: Speeldag 5-PO1/Speeldag 5-PO2
speeldag 35: 27/4: Speeldag 6-PO1/Speeldag 6-PO2
speeldag 36: 4/5: Speeldag 7-PO1/Speeldag 7-PO2
speeldag 37: 8/5: Speeldag 8-PO1/Speeldag 8-PO2
speeldag 38: 11/5: Speeldag 9-PO1/Speeldag 9-PO2
speeldag 39: 18/5: Speeldag 10-PO1/Speeldag10-PO2

Alle andere wedstrijden van de play-offs tellen niet mee voor De Gouden 11.

Spelerslijst

De Gouden 11 publiceert op haar website www.gouden11.be de spelerslijst van alle Jupiler League-ploegen. Uit deze lijst kan u kiezen om uw ploeg(en) samen te stellen. De spelerslijst beschrijft o.m. de identiteit van de spelers, hun waarde, de ploeg waarvoor zij uitkomen en de categorie waarin ze zijn ingedeeld. De categorieën zijn 'doelman', 'verdediger', 'middenvelder' en 'aanvaller'. Van elke speler kan je ook gedetailleerde informatie op onze site terugvinden. De spelerslijst zal ook worden gepubliceerd in de krant Het Laatste Nieuws en kan als excel of pdf worden gedownload op de website onder menu 'scouting'.

De spelerslijst zal tijdens de voorbereiding (eerste 5 speeldagen) als volgt up to date gehouden worden: elke woensdag zal de lijst VOLLEDIG aangepast worden, met een laatste aanpassing op maandag 28 augustus en dinsdag 5 september. Na 5 september wordt de spelerslijst NIET meer aangepast tot januari 2018. Begin 2018 wordt de spelerslijst op 4 momenten aangepast: op 10 januari; 17 januari; 1 februari en op 20 februari 2018.

Gezien de competitiehervorming komen er na de reguliere competitie 3 teams uit '2e klasse' bij. Deze teams zullen toegevoegd worden na de 30e speeldag, rond 20 maart.

De Gouden 11 zal geen briefwisseling voeren over de samenstelling van de spelerslijst noch over de categorie of waarde die een speler is toegekend.

Dit seizoen worden er geen blessures meer weergegeven, enkel schorsingen.

De Gouden 11-meter baseert zich op de prestaties van een speler gedurende de afgelopen 3 speeldagen. Wanneer een speler tijdens die 3 speeldagen samen meer punten scoorden dan X (verschillend per type speler), dan wordt hij weergegeven als 'in topvorm', zelfs wanneer hij de komende speeldag gekwetst zou zijn.

Ploegsamenstelling

Je kiest 11 basisspelers en 4 bankzitters die samen niet meer dan 250 miljoen waard zijn; je mag niet meer dan 2 spelers van dezelfde ploeg kiezen en je Gouden 11-ploeg moet samengesteld zijn op basis van de voorziene types opstellingen.

Je dient 1 speler te selecteren binnen je basisselectie die als kapitein van je ploeg fungeert. Deze kapitein kan je elke speeldag aanpassen.

De Gouden 11 zal geen briefwisseling voeren over de samenstelling van de ploegen noch over de uitslagen van elke Gouden 11-speeldag.

Kapitein

Kies binnen je selectie van 11 basisspelers een speler die als kapitein van de ploeg fungeert. Deze speler (= kapitein) krijgt bij winst 3 punten extra, bij gelijkspel 1 punt extra en bij verlies of niet gespeeld 0 punten extra. De kapitein kan elke speeldag gewijzigd worden. Dit dient te gebeuren voor het afsluiten van de deadline van de desbetreffende speeldag.

Indien je de speler die als kapitein werd aangeduid wenst te transfereren moet je eerst een nieuwe kapitein aanduiden.

Transfers

Met je bankspelers kan je voortdurend voor elke speeldag wissels doorvoeren (tot vlak voor deadline speeldag). Verder beschik je per ingeschreven ploeg over 6 transfers gedurende het spel.

Elke transfer geldt vanaf de eerstvolgende speeldag. Tijdens de eerste 5 speeldagen (test- en kennismakingsperiode van De Gouden 11) kan je nog vrij transfereren.

Je kan meerdere transfers tegelijkertijd doorvoeren (max. 6 per ploeg over heel het spel) en na elke transfer moet de ploeg aan de basisregels blijven beantwoorden.

Bij elke geldige transfer mag de deelnemer van typeploeg veranderen, met andere woorden: een deelnemer kan bij een transfer bv. overstappen van een 4-4-2 opstelling naar een 5-3-2 opstelling.

Blanco spelers: Wanneer een speler zijn huidige club verlaat, levert deze een blanco transfer op. Een update van de spelerslijst wordt doorgevoerd op 5/9/2017, 10/1/2018, 17/1/2018, 1/2/2018, 20/2/2018.

Op deze data zullen blanco transfers toegekend worden. Een blanco speler scoort GEEN punten.
We nemen als het ware een foto van je team en obv die foto worden blanco transfers toegekend!
Indien je zélf beslist om éérder een speler te transfereren, krijg je géén blanco transfer.

Wanneer een speler, tussen 2 updates van de spelerslijst door, verandert van club binnen de Jupiler Pro League, blijft hij in onze spelerslijst staan als speler van zijn oude club, maar scoort hij punten volgens zijn prestaties bij zijn nieuwe club. Bij de eerstvolgende update na zijn transfer wordt hij blanco.

Punten scoren

Spelers in je ploeg scoren punten op basis van hun prestaties tijdens de Jupiler Pro League voetbalwedstrijden van de KBVB volgens onderstaande regels

GOAL (punten per goal)

 • 5 punten: doelman die scoort
 • 4 punten: verdediger die scoort
 • 3 punten: middenvelder/aanvaller die scoort

GELE & RODE KAART

 • 1 minpunt: Gele kaart
 • 3 minpunten: Rode kaart
 • Bij een rode kaart vervallen de minpunten van eventueel eerdere gele kaart(en) in de match voor die speler.

KAPITEIN

 • In elke ploeg duid je een kapitein aan:
  Deze kan je iedere speeldag aanpassen. Jouw kapitein krijgt bij winst 3 punten extra, bij gelijkspel 1 punt extra en bij verlies of niet gespeeld 0 punten extra.

CLEAN SHEET

 • 2 punten voor iedere doelman/verdediger die de volledige match op het veld staat en geen enkel doelpunt tegenkrijgt.

45 MINUTEN

 • 1 punt voor iedere doelman/verdediger die minstens 1 wedstrijdhelft op het veld staat.

GOALS TEGEN

 • Per tegendoelpunt dat valt terwijl een doelman/verdediger op het veld staat, krijgt deze doelman/verdediger 1 minpunt.

TEAMPRESTATIE (wedstrijd gespeeld of ingevallen)

 • Elke speler die de wedstrijd bij zijn club speelde of inviel, ontvangt daarvoor 3 punten bij winst, 1 punt bij gelijkspel en 0 punten bij verlies of niet gespeeld.

ASSIST

In de editie 2017-2018 zullen er terug assists toegekend worden! Elke speler die een assist geeft, krijgt 2 punten.
Op maandag of dinsdag na het speelweekend worden de assists toegekend op basis van de Jupiler Pro League. We nemen m.a.w. de assists letterlijk over van de Jupiler Pro League, zodat er géén discussie gevoerd zal worden over het al dan niet toekennen van een assist.

Tijdens het weekend worden voorlopige assists toegekend, die nog volledig kunnen wijzigen na het weekend!

De Jupiler Pro League kent als volgt assists toe:
1. Een assist is de laatste, beslissende pass die de doelpuntenmaker ontvangt. Deze pass kan ook volgen uit een stilstaande fase (vrije trap, hoekschop, uittrap).
2. Alleen een ploegmaat van de doelpuntenmaker kan een assist geven.
3. Bij een owngoal is er nooit een assist.
4. Bij een doelpunt dat het resultaat is van een soloactie van de doelpuntenmaker, wordt geen assist toegekend. Een soloactie voldoet aan volgende cumulatieve vereisten:
4a. De positie waarop de doelpuntenmaker de bal ontvangt is een plaats van waaruit onmiddellijk doelgevaar onwaarschijnlijk is
4b. De doelpuntenmaker schakelt op zijn weg naar doel meer dan één tegenspeler uit
5. Een speler die aan de basis ligt van een strafschop of vrije trap die uitmondt in een doelpunt voor zijn ploeg, wordt geen assist toegekend.

Wanneer blijkt dat de Jupiler Pro League of de krant een fout begaat door de assist toe te kennen aan een speler wiens naam niet overeenkomt met de rugnummer van de assistgever, zal de assist worden gecorrigeerd door de organisatie van De Gouden 11. Dit gebeurt énkel wanneer er géén énkele discussie mogelijk is. In geval van lichte twijfel, blijven we de Jupiler Pro League volgen.

OVERZICHT

  Doelman Verdediger Middenvelder Aanvaller
doelpunten 5 4 3 3
assist 2 2 2 2
geel -1 -1 -1 -1
rood -3 -3 -3 -3
clean sheet 2 2 n.v.t.n.v.t.
45 min 1 1n.v.t.n.v.t.
doelpunt tegen -1 -1n.v.t.n.v.t.
teamprestatie 3/1/03/1/03/1/03/1/0
kapitein 3/1/0 3/1/0 3/1/0 3/1/0

 

Enkel de wedstrijden, met inbegrip van de play-offs, van de Belgische 1ste klasse, zijnde de Jupiler Pro League komen in aanmerking voor de Gouden 11. De Gouden 11 wordt opgedeeld in 2 periodes (speeldag 6 tem 30 van de reguliere competitie en de play-offs van de Jupiler Pro League. De eerste 5 speeldagen van de Jupiler League dienen om de nieuwe Gouden 11 te testen en te leren kennen, je voorbereidingen te treffen en spelers te scouten. Erna worden alle punten terug op 0 te zetten. Van speeldag 1 tem 5 delen we gratis teams uit aan de top 10 van het speeldagklassement.Vanaf speeldag 6 van de Jupiler Pro League kan er dus voor de prijzen en klassementen gespeeld worden.

Na iedere speeldag worden de punten per speeldag en de totaalpunten van de spelers gepubliceerd op de site www.gouden11.be.

De resultaten die worden gepubliceerd zijn de enige die geldig zijn voor het spel, rekening houdend met eventuele correcties die op de site www.gouden11.be kunnen verschijnen om een druk-, tik- of soortgelijke fout te verbeteren.

Wanneer in de loop van of na de Belgische 1ste klasse-competitie/ Jupiler League door de KBVB of door enige andere bevoegde instantie een beslissing wordt genomen die de scores van de voorbije speeldag(en) zou beïnvloeden, dan wordt hiermee geen rekening gehouden voor De Gouden 11.

EDIT 13/3/2018
Indien tijdens De Gouden 11 één of meerdere teams geschrapt worden om welke reden dan ook, heeft deze schrapping en de bijhorende beslissing door de KBVB (vb forfaitscore) géén invloed op de reeds gespeelde speeldagen van De Gouden 11, voor de nog te spelen speeldagen van deze club(s) zullen géén punten worden toegekend aan de geschrapte club, noch aan de voorziene tegenstander.

Wanneer een wedstrijd om welke reden dan ook stopgezet wordt, worden de punten toegekend op basis van de tussenstand op het moment van stopzetting. Ongeacht de beslissing die nadien genomen wordt door de KBVB (herspelen, verder spelen, forfait, ...) wordt hier niet op teruggekomen.

Wanneer om welke reden ook de Belgische 1ste klasse-competitie / Jupiler League wordt stilgelegd of vroegtijdig beëindigd, vervallen de speeldagen die nog niet gespeeld zijn. Het eindklassement wordt in dit geval bepaald aan de hand van de op dat moment voorlopige algemene rangschikking van deelnemers.

Over de puntentoekenning zal De Gouden 11 geen briefwisseling voeren.

Wanneer om welke reden dan ook bepaalde matchen worden uitgesteld, dan wordt voor het bepalen van de punten en van de winnaar gerekend met de gedeeltelijk gespeelde speeldag. Op het ogenblik dat de match(en) wordt ingehaald, worden de resultaten van deze wedstrijd(en) bij de speeldag voorafgaand aan de inhaalmatchen geteld.

Superklasse

Een superklasse is een apart klassement, waar jij je met je vrienden, familieleden, collega's of buren kan inschrijven. Door je in deze superklasse in te schrijven, kan jij steeds op eenvoudige manier zien welke van jullie ploegen het beste scoren in de Gouden 11-competitie. Om een geldige superklasse op te richten volstaat het om minstens 5 verschillende personen (= uniek e-mailadres), en elk met minstens 1 geldige ploeg, te verzamelen die samen in een eigen competitie willen spelen.

Voor de superklasse wordt er een aparte rangschikking voorzien. Iedere deelnemer blijft afzonderlijk deelnemen aan De Gouden 11 en verliest dus geen individuele winstkansen, maar krijgt daarentegen een extra winstmogelijkheid (samen met de andere leden van zijn superklasse) zonder meer te moeten betalen. De superklasse die op het einde van het seizoen gewonnen heeft, krijgt 500 euro. De 2e en 3e best geklasseerde superklasse krijgen resp. 250 euro en 100 euro.

Een kapitein van een superklasse kan in het wekelijkse superklasse speeldagklassement en in het superklasse eindklassement slechts 1 maal in de prijzen vallen.

Het resultaat van een superklasse wordt bepaald door het gemiddelde van ALLE teams binnen de superklasse, vanaf het moment dat dit team deelnam aan de superklasse. Werd je team voor de 1e speeldag ingeschreven in de superklasse, dan tellen alle punten mee. Werd je team op de 8e speeldag ingeschreven in de superklasse, dan tellen de punten vanaf speeldag 8 mee, enz...

Winnaars

Op basis van de spelerspunten van de voorbije speeldag worden de beste scores van de speeldag op de website gepubliceerd. De deelnemer met de beste score wordt tot dagwinnaar uitgeroepen. Voor het eindklassement worden de scores per speeldag samengeteld tot de eindscore van de deelnemer. Deze score bepaalt het eindklassement.

Als er na de publicatie van een klassement blijkt dat er een herberekening dient te gebeuren (voor om het even welke reden), en na de herberekening blijkt dat deelnemers die online reeds gepubliceerd werden als zijnde prijswinnaar toch niet de rechtmatige winnaars zijn, kunnen zij geen aanspraak maken op de prijs.

Dagwinnaars

De deelnemer met de beste score voor een speeldag wordt tot dagwinnaar uitgeroepen.

In geval van ex aequo wordt de dagwinnaar diegene die voor zijn ploeg het minste aantal miljoenen heeft uitgegeven. Indien dan nog steeds van een ex aequo sprake is dan wordt er gekeken naar datum/uur van inschrijving ploeg (waarbij de eerst ingeschreven ploeg voorrang krijgt). Is het resultaat nog steeds een ex aequo dan wordt de winnaar door lottrekking bepaald.

De prijzen die aan de dagwinnaar en aan de andere winnaars van de speeldag worden uitgereikt, worden bepaald door de promotiedienst van HLN.be en kunnen van dag tot dag verschillen.

Een deelnemer kan steeds maar één prijs, de meest waardevolle, per speeldag winnen. In geen geval zal een deelnemer aanspraak kunnen maken op de dagoverwinning en de daaraan verbonden prijzen indien hij/zij alle ploegen niet onmiddellijk betaalde.

Eindwinnaars

De deelnemer met het hoogste aantal punten op het einde van De Gouden 11 wordt uitgeroepen tot eindwinnaar.

In geval van ex aequo wordt de eindwinnaar diegene die voor zijn ploeg het minste aantal miljoenen heeft uitgegeven. Indien dan nog steeds van een ex aequo sprake is dan wordt er gekeken naar datum/uur van inschrijving ploeg (waarbij de eerst ingeschreven ploeg voorrang krijgt). Is het resultaat nog steeds een ex aequo dan wordt de winnaar door lottrekking bepaald.

De prijs die aan de eindwinnaar wordt uitgereikt bedraagt 25.000 euro. Indien de winnaar minderjarig is, dient hij/zij bij de prijsuitreiking vergezeld te zijn van ouder of voogd.

De prijzen die aan eindwinnaar en aan de andere winnaars van het eindklassement worden uitgereikt, worden bepaald door de promotiedienst van HLN.be. Een deelnemer kan steeds maar één prijs, de meest waardevolle, van het eindklassement winnen. In geen geval zal een deelnemer aanspraak kunnen maken op de eindoverwinning en de daaraan verbonden prijzen indien hij/zij alle ploegen niet onmiddellijk betaalde.

Periodewinnaars

De deelnemer met het hoogste aantal punten voor de desbetreffende periode wordt uitgeroepen tot periode-kampioen. Dit is de best scorende ploeg voor de periodes: speeldag 6 t.e.m. 30 van de reguliere competitie en de play-offs van de Jupiler Pro League.

In geval van ex aequo wordt de periodewinnaar diegene die voor zijn ploeg het minste aantal miljoenen heeft uitgegeven. Indien dan nog steeds van een ex aequo sprake is dan wordt er gekeken naar datum/uur van inschrijving ploeg (waarbij de eerst ingeschreven ploeg voorrang krijgt). Is het resultaat nog steeds een ex aequo dan wordt de winnaar door lottrekking bepaald.

De prijs die aan winnaar van een periode wordt uitgereikt, wordt bepaald door de promotiedienst van HLN.be en kan verschillen van periode tot periode. In geen geval zal een deelnemer aanspraak kunnen maken op de periodeprijs indien hij/zij alle ploegen niet onmiddellijk betaalde. Indien de winnaar minderjarig is, dient hij/zij bij de prijsuitreiking vergezeld te zijn van ouder of voogd.

Prijzen

Wie binnen de competitie, op één speeldag of in het eindklassement, meer dan één keer in de prijzen valt met verschillende ploegen zal slechts aanspraak kunnen maken op de 'hoogste' of 'meest waardevolle' prijs.

Het label "finaal" bij een klassement is indicatief. Indien er om technische redenen alsnog een wijziging dient aangebracht te worden aan de uitslag, overruled deze aanpassing het label "finaal".

Het is niet toegestaan om gewonnen prijzen door te verkopen. Om die reden zal ook nooit de waarde van een prijs gecommuniceerd worden.

De prijzen die op deze wijze eventueel niet toewijsbaar zijn, worden geschonken aan de op één na beste deelnemer. De prijzen zijn niet omwisselbaar en kunnen dus ook niet in speciën omgezet worden.

Wanneer er een éxtra prijs wordt verdeeld op een bepaalde speeldag, dan gaat deze éxtra prijs naar de beste NIEUWE (!) ploeg. Wanneer er een extra prijs is, is het mogelijk dat de winnaar zowel de éxtra prijs als de gewone speeldagprijs wint.

De prijzen die de winnaars worden uitgereikt, worden bepaald door de promotiedienst van HLN.be en kunnen verschillen van speeldag tot speeldag.

De prijzen zijn niet omzetbaar in geld, ook niet gedeeltelijk, en zijn niet overdraagbaar aan derden.

De prijzen worden verzonden na afloop van 1 of meerdere speeldagen of dienen te worden afgehaald op de prijsuitreiking na afloop van het spel. Prijzen worden niet naar het buitenland verzonden, deelnemers vanuit het buitenland kunnen een adres voor verzending in België opgeven of de prijs (prijzen) afhalen bij de Persgroep Publishing.

Algemeen

Door deel te nemen verklaart u zich akkoord te gaan met het publiceren van uw naam, foto en ploeginformatie in Het Laatste Nieuws/De Nieuwe Gazet en op www.gouden11.be voor zover dit voor het spel en/of de verslaggeving erover door Het Laatste Nieuws/De Nieuwe Gazet en www.gouden11.be noodzakelijk wordt geacht.

Het is niet toegestaan om prijzen door te verkopen. Om die reden zal ook nooit de waarde van een gewonnen prijs gecommuniceerd worden.

Minderjarigen kunnen enkel deelnemen mits akkoord van één van hun ouders of wettelijke voogd.

De Gouden 11 behoudt zich het recht voor elke klacht of opmerking i.v.m. De Gouden 11 te onderzoeken zonder dat dit enige verplichting zou impliceren. Beslissingen in dit verband zijn niet aanvechtbaar en kunnen niet het voorwerp van verdere briefwisseling uitmaken. Over het verloop van de wedstrijd en de aanduiding van de winnaar wordt noch schriftelijk noch per telefoon overlegd.

De Gouden 11 heeft het recht om ploegen te weigeren die niet stroken met de regels van het spel en/of reglement of die ingaan tegen de geest van het spel. In geval van misbruik, misleiding of bedrog (deelnames d.m.v. een script, fictieve personen, fictieve email adressen, ...) behoudt de organisator zich het recht om deze deelnemer uit te sluiten van deze en andere wedstrijden.

De Gouden 11 kan op elk ogenblik wijzigingen aanbrengen aan het reglement, hetzij door artikelen toe te voegen of te verwijderen, hetzij door wijzigingen aan te brengen in de tekst van de artikelen. De Gouden 11 zal niet verantwoordelijk kunnen worden gesteld voor de invloed die dergelijke beslissing heeft op het verloop van het spel of op de situatie van de deelnemers.

De Gouden 11 kan op elk ogenblik de wedstrijd annuleren indien omstandigheden van buitengewone aard dat wenselijk of noodzakelijk maken.

Personeelsleden van De Persgroep Publishing en haar dochterbedrijven kunnen niet aan deze wedstrijd deelnemen.

De persoonsgegevens die de organisator verzamelt over de deelnemers of n.a.v. het feit van hun deelname, vallen onder toepassing van artikel 4 par.1 van de wet van 8 december 1992 m.b.t. de bescherming van de persoonlijke levenssfeer. De gegevens kunnen worden verwerkt voor de afhandeling van deze wedstrijd en voor direct marketing doeleinden, waartegen de deelnemers zich schriftelijk kunnen verzetten. Zij kunnen worden opgenomen in een lezersbestand dat aan derden kan overgemaakt worden. De deelnemers hebben vrije toegang tot deze gegevens om er zo nodig de verbetering van te vragen.

Bij eventuele betwistingen zijn alleen de rechtbanken te Brussel bevoegd.

Dit reglement vormt de enige geldige bron voor de regels van De Gouden 11. Druk-, spel- en zetfouten of andere fouten van dergelijke aard kunnen niet ingeroepen worden als grond tot enigerlei verplichting vanwege Het Laatste Nieuws/De Nieuwe Gazet of www.gouden11.be.

De Gouden 11 wordt georganiseerd door de Persgroep Publishing, Brusselsesteenweg 347, 1730 Asse-Kobbegem .