Al 19.304 ploegen ingeschreven

FAQ - Frequently asked questions / Veelgestelde vragen

Mijn vraag wordt hier niet beantwoord.

Waar kan ik mijn vraag naartoe sturen?

Persoonlijke gegevens

Ik kan niet meer inloggen. Wat nu?
Ik ben mijn paswoord vergeten. Hoe krijg ik dit opnieuw toegestuurd?

Mijn e-mailadres is veranderd. Hoe kan ik dit aanpassen?

Ik wens mijn paswoord te wijzigen. Hoe doe ik dit?

Registreren

Ik ben een nieuwe speler. Hoe moet ik me registreren?
Ik heb reeds deelgenomen aan één van de Gouden Spelen. Moet ik me opnieuw registreren?

Ploeg inschrijven

Hoe schrijf ik een geldige ploeg in?
Hoeveel ploegen mag ik inschrijven?
Ik wil een speler opstellen die niet op de lijst staat. Kan dit?
Hoeveel kost het om een ploeg in te schrijven?
Op welke manier kan ik betalen voor mijn ploegen?
Wanneer moet mijn ploeg ingeschreven zijn om mee te spelen vanaf speeldag 1?
Kan ik tijdens het voetbalseizoen nog nieuwe ploegen inschrijven?

Spelers

Hoe wordt de spelerslijst samengesteld?
Ik heb een speler geselecteerd die niet speelt. Wat nu?
Kan ik tijdens het Gouden 11-spel spelers wisselen?
Ik heb een ploeg ingeschreven en bevestigd voor de start van De Gouden 11. Kan ik deze ploeg nog wijzigen?

Puntenverdeling

Hoe kan ik punten scoren met mijn ploeg?
Welke wedstrijden komen in aanmerkingen voor De Gouden 11?
Een speler uit mijn ploeg is gekwetst of geschorst. Wat nu?
De uitslag van een wedstrijd wordt herroepen door de KBVB. Heeft dit gevolgen voor mijn score?

Klassement

Welke verschillende klassementen zijn er?
Waar vind ik mijn rangschikking terug in het algemene klassement?

Prijzen

Welke prijzen kan ik winnen?
Ik sta met meerdere ploegen tussen de winnaars. Heb ik recht op alle prijzen?
Een andere prijs spreekt mij meer aan. Kan ik deze wisselen?

Superklasse

Wat is een superklasse?
Wanneer is een superklasse geldig?
Hoe kan ik mijn ploeg via de site verbinden aan een Superklasse?

Persoonlijke gegevens

- Ik kan niet meer inloggen. Wat nu?
Controleer of je gegevens correct zijn ingevuld. Opgelet! Let op het gebruik van hoofdletters. Er moeten kleine letters staan waar er kleine letters werden gebruikt bij de registratie. Hetzelfde geldt voor hoofdletters.
Bij blijvende problemen vraag je best je paswoord opnieuw op.

- Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Hoe krijg ik dit opnieuw toegestuurd?
Het volstaat om op de link ‘Wachtwoord vergeten?’ te klikken en dan je e-mailadres in te geven. Het wachtwoord wordt je per mail toegestuurd.

- Mijn e-mailadres is veranderd. Hoe kan ik dit aanpassen?
Je meldt je eerst aan met je oude e-mailadres en je paswoord. Dan kom je terecht op het overzicht van je ploegen. Bovenaan kan je op je naam klikken en dan op 'Profiel'. Via deze knop kan je je e-mailadres aanpassen (en eventueel ook je wachtwoord). Vergeet zeker niet te bevestigen! Vanaf de volgende keer kan je je aanmelden met de nieuwe gegevens.

Naar boven

Registreren

- Ik ben een nieuwe speler. Hoe moet ik me registreren?
Je kan jezelf registreren door te klikken op de link ‘Nog niet geregistreerd?’. Vul op de pagina alle gegevens in de daartoe voorziene kadertjes in en bevestig dit. Je ontvangt daarna een bevestigingsmail van je registratie. Je kan ook inloggen via Facebook (gelieve dan telkens ook met Facebook aan te melden).

- Ik heb reeds deelgenomen aan één van de Gouden Spelen: Gouden 11, Gouden EK, Gouden Cross, Gouden Klassiekers of Gouden Tour. Moet ik me opnieuw registreren?
Neen, dit is niet meer nodig. Wanneer je reeds meespeelde met één van de andere Gouden Spelen, hoef je je niet meer te registreren maar kan je je eenvoudigweg aanmelden met je e-mailadres en paswoord dat je daarvoor gebruikte.

Naar boven

Ploeg inschrijven

- Hoe schrijf ik een geldige ploeg in?
Uit de spelerslijst die ter beschikking staat, dien je 11 basisspelers en 4 bankzitters te selecteren die samen niet meer dan 250 miljoen kosten. Daarnaast mag je niet meer dan 2 spelers van éénzelfde ploeg kiezen. Van de 11 basisspelers die je selecteert, moet je 1 speler aanduiden als kapitein van de ploeg. De kapitein kan je elke speeldag wijzigen doorheen het seizoen. Indien je de kapitein wenst te transfereren, dien je eerst een nieuwe kapitein aan te duiden.

- Hoeveel ploegen mag ik inschrijven?
Iedere deelnemer mag zoveel ploegen inschrijven als hij/zij het wenst. Iedere deelname aan De Gouden 11 dient betaald te worden.

- Ik wil een speler opstellen die niet op de lijst staat. Kan dit?
Neen, spelers kunnen alleen worden gekozen uit de spelerslijst van De Gouden 11. Op geregelde tijdstippen (zie reglement - Spelerslijst) zal de spelerslijst aangepast worden.

- Hoeveel kost het om een ploeg in te schrijven?
Wanneer je via de site je ploegen invoert, betaal je € 7 per ploeg. Ploegen zijn pas geldig wanneer we de betaling effectief hebben ontvangen en zijn telkens aanpasbaar tot de deadline van de speeldag waarvoor ze werden aangemaakt. Tijdens de eerste 5 speeldagen van de Jupiler Pro League zijn je ploegen continu aanpasbaar, maar wordt er nog niet voor de prijzen gespeeld, enkel voor gratis ploegen.

- Op welke manier kan ik betalen voor mijn ploegen?
 • via elektronische betaling (Eurocard, MasterCard, VISA of Bancontact)
 • via online-betaling via de site van KBC en Belfius
 • via overschrijving. Wanneer je kiest om te betalen via overschrijving, ontvang je van ons op de site en via mail alle gegevens die nodig zijn om de betaling uit te voeren. Uw ploeg(en) zullen dan wel pas ingeschreven zijn als we de betaling hebben ontvangen en daar gaat afhankelijk per bank enige tijd over, met dus het risico dat laattijdige ploegen niet voor de eerstvolgende deadline kunnen meespelen. Daarom raden we aan om de betaling via overschrijving ruim op voorhand te doen. Ploegen kunnen immers nog worden aangepast voor de deadline waarvoor ze werden ingeschreven.
 • Promotiecodes kunnen recht geven op 1 gratis ploeg ter waarde van 7 euro of op een bepaald kortingsbedrag voor 1 ploeg. Deze code kan u geven na het opmaken van uw ploeg(en) en wordt dan met het tegoed verrekend. Vergeet je ploeg ook niet te activeren.

- Wanneer moet mijn ploeg ingeschreven zijn om mee te spelen vanaf speeldag 1 van De Gouden 11?
Inschrijven kan tot een kwartier voor de start van de eerste wedstrijd van de speeldag. De eerste 5 speeldagen van de Jupiler League dienen als voorbereiding en kennismaking met De Gouden 11. Ook dan geldt deze regel en kan je al punten scoren. Er zijn dan echter nog geen prijzen te winnen (enkel gratis codes) en na afloop van speeldag 5 worden de punten terug op 0 gezet. Vanaf speeldag 6 (8-10 september 2017) tellen je ploegen mee voor de klassementen en het winnen van prijzen. Ploegen zijn pas geldig wanneer we de betaling effectief hebben ontvangen.

- Kan ik tijdens het voetbalseizoen nog nieuwe ploegen inschrijven?
Je mag tijdens het verloop van het spel nog steeds nieuwe ploegen inschrijven. De deadline om mee te spelen vanaf de eerstvolgende speeldag wordt steeds op de site weergegeven. Je kan telkens tot een kwartier voor de start van de eerste wedstrijd van die speeldag in de Jupiler League een ploeg inschrijven en wijzigingen doorvoeren.

Naar boven

Spelers

- Hoe wordt de spelerslijst samengesteld?
Onze sportredactie stelt bij het begin van het voetbalseizoen een spelerslijst samen. De spelerslijst zal up to date gehouden worden en definitief zijn na het sluiten van de eerste transferperiode in het voetbal (31/08/2017). Tijdens de wintertransferperiode zal de lijst opnieuw geüpdatet worden. De eerste 5 speeldagen van de Jupiler League dienen als voorbereiding en kennismaking met De Gouden 11. Dan zijn er nog geen prijzen te winnen (enkel gratis codes voor de top 10) en na afloop van speeldag 5 worden de punten terug op 0 gezet. Vanaf speeldag 6 (8-10 september 2017) tellen je ploegen mee voor de klassementen en het winnen van prijzen.

- Ik heb een speler geselecteerd die niet speelt. Wat nu?
Deze speler kan geen punten scoren, maar kan ook geen punten verliezen. Je ploeg blijft wel geldig! Je kan je bankzitters gebruiken om deze speler te wisselen of overgaan tot een transfer.

- Kan ik tijdens De Gouden 11 spelers wisselen?
Met je bankspelers kan je voortdurend voor elke speeldag wissels doorvoeren (tot vlak voor de deadline van de speeldag). Verder beschik je per ingeschreven ploeg over 6 transfers gedurende het spel. Gedurende de voorbereiding (eerste 5 speeldagen) kan je je teams onbeperkt wijzigen en worden de transfers nog niet in rekening genomen.

- Ik heb een ploeg ingeschreven en bevestigd voor de start van De Gouden 11. Kan ik deze ploeg nog wijzigen?
Ja kan je ploegen tot vlak voor de deadline die op de site verschijnt wijzigen.

Naar boven

Puntenverdeling

- Hoe kan ik punten scoren met mijn ploeg?
De puntentelling is gebaseerd op de werkelijke resultaten van de spelers en komt bijgevolg geheel objectief tot stand. Bijgevolg kan je na de wedstrijden al zelf aan het rekenen slaan en je punten van je Gouden 11 voor die dag uitrekenen.

Hoe de puntenverdeling juist in zijn werk gaat, lees je hier:

'GOAL':
doelman die scoort: 5 punten per goal
verdediger die scoort: 4 punten per goal
middenvelder/aanvaller die scoort: 3 punten per goal

'ASSISTS': De assists zijn terug! Elke speler die een assist geeft, krijgt 2 punten.
Op maandag of dinsdag worden de assists door ons toegekend op basis van de toekenning door de Jupiler Pro League. Wij nemen dus de assists volledig over, zonder enige vorm van discussie. Tijdens de wedstrijden worden reeds voorlopige assists toegekend door onze livepartner, hoewel deze nog totaal kunnen wijzigen!

De Jupiler Pro League definieert assist als volgt:

 • Een assist is de laatste, beslissende pass die de doelpuntenmaker ontvangt. Deze pass kan ook volgen uit een stilstaande fase (vrije trap, hoekschop, uittrap).
 • Alleen een ploegmaat van de doelpuntenmaker kan een assist geven.
 • Bij een owngoal is er nooit een assist.
 • Bij een doelpunt dat het resultaat is van een soloactie van de doelpuntenmaker, wordt geen assist toegekend. Een soloactie voldoet aan volgende cumulatieve vereisten:
  • De positie waarop de doelpuntenmaker de bal ontvangt is een plaats van waaruit onmiddellijk doelgevaar onwaarschijnlijk is
  • De doelpuntenmaker schakelt op zijn weg naar doel meer dan één tegenspeler uit
 • Een speler die aan de basis ligt van een strafschop of vrije trap die uitmondt in een doelpunt voor zijn ploeg, wordt geen assist toegekend.


'45 MINUTEN': 1 punt voor iedere doelman/verdediger die minstens 1 wedstrijdhelft op het veld staat.

'CLEAN SHEET': 2 punten voor iedere doelman/verdediger die de volledige match op het veld staat en geen enkel doelpunt tegenkrijgt.

'KAPITEIN': 3 punten voor de kapitein bij winst , 1 punt voor de kapitein bij gelijkspel en 0 punten voor de kapitein bij niet gespeeld/verlies.

'GOALS ALLOWED': per tegendoelpunt dat valt terwijl een doelman/verdediger op het veld staat, krijgt deze verdediger 1 minpunt.

'GELE & RODE KAART': 1 minpunt voor de speler die een gele kaart pakt, 3 minpunten voor de speler die een rode kaart pakt.
Bij een rode kaart vervallen de minpunten van eventueel eerdere gele kaart(en) in de match voor die speler.

'TEAMPRESTATIE' (wedstrijd gespeeld of ingevallen): Elke speler die de wedstrijd bij zijn club speelde of inviel ontvangt daarvoor 3 punten bij winst, 1 punt bij gelijkspel en 0 punten bij verlies of niet gespeeld.

- Welke wedstrijden komen in aanmerkingen voor De Gouden 11?
Enkel de wedstrijden van de Belgische eerste klasse-competitie/Jupiler League vanaf de 6de speeldag, met inbegrip van de play-offs, komen in aanmerking voor het behalen van punten en het winnen van prijzen. De eerste 5 speeldagen van de Jupiler League dienen als test en kennismaking voor De Gouden 11. Tijdens de eerste 5 'oefenspeeldagen' zijn er enkel gratis teams te winnen. De 3 beste teams na speeldag 5 krijgen een duoticket voor België - Cyprus. Vanaf speeldag 6 (8-10 september 2017) tellen je ploegen mee voor de klassementen en het winnen van prijzen.

Play-Offs

speeldag 31: 30/3: Speeldag 1-PO1/Speeldag 1-PO2
speeldag 32: 6/4: Speeldag 2-PO1/Speeldag 2-PO2
speeldag 33: 13/4: Speeldag 3+4-PO1/Speeldag 3+4/PO2
speeldag 34: 20/4: Speeldag 5-PO1/Speeldag 5-PO2
speeldag 35: 27/4: Speeldag 6-PO1/Speeldag 6-PO2
speeldag 36: 4/5: Speeldag 7-PO1/Speeldag 7-PO2
speeldag 37: 8/5: Speeldag 8-PO1/Speeldag 8-PO2
speeldag 38: 11/5: Speeldag 9-PO1/Speeldag 9-PO2
speeldag 39: 18/5: Speeldag 10-PO1/Speeldag10-PO2

Alle andere wedstrijden van de play-offs tellen niet mee voor De Gouden 11.

- Een speler uit mijn ploeg is gekwetst of geschorst. Wat nu?
Indien deze speler in je basiselftal staat dan scoort noch verliest deze punten. Je kan hem tot vlak voor deadline wisselen met een speler op de bank of overgaan tot een transfer.

- De uitslag van een wedstrijd wordt herroepen door KBVB. Heeft dit gevolgen voor mijn score?
Wanneer in de loop van de Belgische Eerste Klasse-competitie / Jupiler Pro League door de KBVB of door enig andere bevoegde instantie een beslissing wordt genomen die de scores van voorbije speeldagen zou beïnvloeden, dan wordt hiermee geen rekening gehouden voor ‘De Gouden 11’.

Naar boven

Klassement

- Welke verschillende klassementen zijn er?
Er zijn 4 verschillende soorten klassementen: het dagklassement, het algemene eindklassement, de periodeklassementen en de Superklasses.

- Waar vind ik mijn rangschikking terug in het algemene klassement?
Via het menu ‘Scores’ kan je je rangschikking in het klassement raadplegen. Wanneer je ingelogd bent, kan je ook in het overzicht van je ploegen je klassement per speeldag en in het totaal bekijken.

Naar boven

Prijzen

- Welke prijzen kan ik winnen?
Voor de winnaars van elke speeldag worden er prachtige prijzen voorzien. Deze kan je bekijken op de prijzenpagina. Verder zijn er ook nog onze periodeprijzen, een prijzentafel voor de top van het eindklassement. De eindwinnaar wint 25.000 euro cash.

- Ik sta met meerdere ploegen tussen de winnaars. Heb ik recht op alle prijzen?
Neen. Per speeldag kan je als deelnemer immers maximaal 1 prijs wegkapen, zijnde de meest waardevolle prijs waarvoor je in aanmerking komt.

- Hoe kan ik in aanmerking komen voor het winnen van de periodeprijs?
Telkens wordt de best scorende ploeg gezocht voor 2 periodes: speeldag 6 tot en met het einde van de reguliere competitie en de play-offs van de Jupiler Pro League. De deelnemer met de hoogste score voor een periode wordt periodekampioen. Meer details in het wedstrijdreglement.

- Een andere prijs spreekt mij meer aan. Kan ik deze wisselen?
Neen, het is niet mogelijk om prijzen in te ruilen voor een andere prijs. Naturaprijzen kunnen ook niet worden omgezet in geld.

Naar boven

Superklasse

- Wat is een superklasse?
Een superklasse is een apart klassement, waar jij je met je vrienden, familieleden, collega's of buren kan inschrijven. Door je in deze superklasse in te schrijven, kan jij steeds op eenvoudige manier zien welke van jullie ploegen het beste scoren in De Gouden 11-competitie.

- Wanneer is een superklasse geldig?
Om een superklasse op te richten volstaat het om met minstens 5 verschillende personen (= unieke e-mailadressen) en elk met minstens 1 geldige ploeg te verzamelen die samen in een eigen competitie willen spelen.

- Hoe kan ik mijn ploeg via de site verbinden aan een superklasse?
Na inschrijving van je ploeg kom je automatisch op de Superklasse pagina terecht. Daar kan je zelf een Superklasse aanmaken, je ploegen koppelen aan een bestaande superklasse en vrienden, familieleden, collega’s of buren uitnodigen om tot een superklasse toe te treden.

- Zijn er extra prijzen voorzien voor de superklasses?
Voor de superklasses wordt er een aparte rangschikking voorzien met een eigen prijzentafel. Iedere deelnemer blijft afzonderlijk deelnemen aan ‘De Gouden 11’ en verliest dus geen individuele winstkansen, maar krijgt daarentegen een extra winstmogelijkheid (samen met de andere leden van de superklasse) zonder meer te moeten betalen. De superklasse die op het einde van het seizoen gewonnen heeft, krijgt 500 euro. De 2e en 3e best geklasseerde superklasse krijgen resp. 250 en 100 euro.

Naar boven